Innovation

Siden 2009 har jeg vist mine kunstværker og haft arbejdende værksted på Herning Industrimesse. I den forbindelse har jeg talt med mennesker fra mange forskellige faggrupper, uanset baggrund er der stor interesse for mit kreative værksted.  Ofte hører jeg bemærkningen: Hvor er det dejligt at opleve noget helt andet. I samtalerne jeg har med meget forskellige mennesker fremgår det at kunst rammer noget essentielt i de fleste. Man kan opleve og tale om kunst på tværs af faglige tilhørsforhold, især når man oplever den i nye sammenhænge.

Selvom kreativiteten er en af de mest grundlæggende kvaliteter i mennesker, er der generelt meget lidt fokus på betydningen af at opholde sig i et miljø der stimulerer kreativiteten. Kunst betragtes som en pæn men lidt ligegyldig kulisse i stedet for et aktiv der kan påvirke mennesker konstruktivt. Når mine værker bliver etableret hos en kunde bliver hele rummet forandret, der opstår en ny dynamik.

På Herning Industrimesse 2019

Den tidsperiode vi er i bliver kaldt den 4. industrielle revolution. Hver gang der sker store teknologiske forandringer får det afgørende indflydelse på arbejdslivet og dagligdagen for alle mennesker. Internationalt er eksperter enige om at innovative processer er grundlæggende i de fleste arbejdsmæssige sammenhænge. Derfor bliver der globalt forsket i hvordan man leder et godt innovativt forløb. Det kan handle om måden en organisation fungerer på, videreudvikling af et produkt, en service eller en revolutionerende opfindelse.

Innovative processer foregår ofte i et samarbejde imellem mennesker med forskellig faglig ekspertise. Derfor bliver det fremadrettet en vigtig kompetence at kunne tænke nyt og anderledes, man skal kunne samarbejde på nye kreative måder.

Live portrætmaleri på HI 17

Georg Sorensen CEO

Personalet på en virksomhed bestilte et portræt af deres direktør hos mig til en særlig lejlighed i virksomheden. Portrættet kom til at hænge på hans kontor. Et par år senere blev jeg inviteret til at møde direktøren, ved den lejlighed fortalte han mig, at når han havde gæster på kontoret blev portrættet ofte kommenteret.

Den del af hjernen, der bearbejder synssansen er næsten seks gange større end de dele af hjernen, der tilsammen bearbejder de andre sanser. Derfor kan man med kunstværker give andre mennesker gode oplevelser der stimulerer deres sanser positivt. 

Virksomheder kan trække køb af kunst fra i skat: http://kum.dk/publikationer/2006/koeb-af-kunst-kan-traekkes-fra-i-skat/